Det ligger både geografi og historie bak realitetene i rutebilselskapet Telemark Bilruter AS. Navnet kom som en konsekvens av fusjonen mellom Vest-Telemark Bilruter LL og Grenland Nord trafikkselskap AS i 1998 . Begge selskapene hadde solid stamtavle i porteføljen. Vest-Telemark Bilruter hadde naturlig nok røttene sine i Vest-Telemark. Det første bilrutetiltaket på disse kanter slo rot i Fyresdal i 1909 . Året før hadde den første rutebilen her i landet kommet på hjul. I 1910 kjøpte "Fyresdal Automobilselskab" en franskbygd bil - en "La Buire" - og etablerte den første bilruten i Vest-Telemark! Den rutebilen var en av 320 biler her i landet på det tidspunktet og fikk det kongelige registreringsnummeret H 7

Våre tjenester

Ta en titt på våre tjenester.

Haukeliekspressen

Reis med buss mellom øst og vest. Haukeliekspressen kjører mellom Oslo og Haugesund/Bergen og går over Haukeli. Fra fjordene på Vestlandet, via vakre Haukeli - inngangsporten til Hardangervidda, til Telemark og Oslo i øst. Len deg tilbake og nyt den fantastiske utsikten fra bussen.  

NOR-WAY Bussekspress

NOR-WAY Bussekspress er en av Norges ledende ekspressbusskjeder med 14 ruter som dekker store deler av Sør-Norge. Årlig reiser ca. 2 millioner passasjerer med oss.

Opplev Norge og Skandinavia
Skal din bedrift, ditt lag eller forening på tur?

Vi vet at planlegging er alt for en vellykket tur, og hjelper gjerne med å skreddersy deres reise fra avreise til hjemkomst.

Industrivegen 1
Seljord, NO 3840

Phone: +47 35 06 54 00

Email: post@telemarkbil.no